22 лют. 2020 р.

Проєкт «Тарілка здорового харчування».

В сучасних умовах питання про здорове харчування школярів є особливо актуальним, оскільки правильне харчування - найважливіша запорука здорового розвитку зростаючого організму дитини. Одна з головних вимог до харчування школярів - його оптимальність і збалансованість. Тому при складанні меню необхідно обов'язково враховувати потреби організму, пов'язані з його розвитком, зі зміною умов зовнішнього середовища, з підвищеним фізичним або емоційним навантаженням. Освоєння шкільних програм вимагає від дітей високої розумової активності, яка пов'язана зі значними витратами енергії. Для відшкодування витраченої енергії школяр повинен отримувати повноцінне харчування. 
До учнів 2-Б класу завітала та провела урок Лемешинська Юлія, дієтолог, керівник Південногорегіону проєкта «Тарілка здорового харчування». В інтерактивній та ігровій формі познайомила дітей із засадами здорового харчування та всесвітньо визнаними підходами до нього, а також з рекомендаціями Асоціації дієтологів України, Міністерства охорони здоров’я України, Центру громадського здоров’я. 
Найбільше дітям запам’ятаються Тарілки здорового харчування різних країн і процес створення власної Тарілки. В кінці заняття за свої старання діти отримали смачне яблуко! Учні у захваті від такої роботи та з нетерпінням чекають наступної зустрічі, адже здоровим бути – круто!